Natuursteen

ONTWORPEN DOOR DE NATUUR

Natuursteen is van alle tijden en niet trend gebonden.De populariteit van natuursteen voor toepassingen in tuin of park is mede hieraan te danken.Natuursteenprodukten voor terras zijn inmiddels voor een breed publiek toegankelijk geworden.
Terrastegels in natuursteen zijn onderhoudsvriendelijk en verliezen in de loop van de jaren niets van hun charme. Gedurende de jaren reageert natuursteen wel op weersinvloeden waardoor de creatie ontstaat van een natuurlijke patine.
De kans op “onvolkomenheden” (aders, barstjes, kleurverschillen) maken deel uit van het unieke natuurlijke karakter.

Asian Blue

Blauwsteen is ongetwijfeld het best gekende produkt voor buitentoepassingen.
Denk maar aan dorpels en portieken in arduin. Ook voor buitenbetegeling is deze kalksteen reeds enkele jaren hét verkozen produkt.

 

voorraadprodukt :
* getrommeld 15/15/2,5 cm & 20/20/2,5 cm
* romano antico 20/20/2 cm & 50/50/2,5 cm
* sanded  50/50/2,5 cm

Realisaties Asian Blue

Basalt Black

“Basalt” is een vulkanisch gesteente. De hardheid van basalt is onmiskenbaar één van de grote troeven. De hoge slijtvastheid en goede weerstand tegen vervuiling maken van deze natuursteensoort een ideale betegeling voor terras en/of oprit.

voorraadprodukt :               uitleg afwerking :
* gevlamd 20/20/2 , & 50/50/2 cm Machinale afwerking waarbij vlammen in contact worden gebracht met een gesteente. De thermische schok veroorzaakt het wegspringen van de oppervlakkige korrels, wat resulteert in de specifieke structuur.

Realisaties Basalt Black (graniet)

Kandla Grey

Een “kandla” is een zandsteen met gekloven bovenvlak en onderkant. In de volksmond “platine”. Door de conisch gekapte zijkanten bekomt men het uitzicht van kasseien. Deze platinen beschikken over een groot kleurenpallet. in ons gamma vinden we basaltplatinen, kandla grey en kandla brown.

voorraadprodukt :   uitleg afwerking :
* natuurruw: kandla grey 20/20/3-5 cm Manuele afwerking waarbij de kanten “gekapt” worden en zo de specifieke uitstraling van kandla te bekomen.

Realisaties Kandla Grey

© D&D Tegels
Esenstraat 58b
Zarren-Kortemark
Tel : 051 571 300

OPENINGSUREN:
ma t.e.m. vr: 13u30-18u
za : 9u -12u

DISCLAIMER